top of page
Cover Image, ההוא שם בחוץ

Allà Fora

La lluita d’un soldat contra el Trastorn per Estrès Posttraumàtic

Un llibre d’Omri Ginzburg

El libre

 Allà Fora - Envío gratis 

És hora d'aixecar la veu dels soldats que han sobreviscut al combat, però que no han tornat de la guerra. Allà fora us portarà al viatge de l'autor per descobrir, ocultar i, finalment, acceptar el trastorn d''estrés posttraumàtic. Quan acaba la Segona Guerra del Líban de 2006, Omri creua la tanca fronterera de tornada a Israel. El seu retorn a casa l'obliga a enfrontar-se a la imatge d'heroi de l'home israelià. És una imatge que ja coneix com a fill d'un veterà de la guerra del Yom Kippur de 1973. Al seu retorn, Omri també s'enfronta a una nova batalla: la d'un soldat de combat que pateix un trauma mental que difumina la línia entre el malson macabre i la realitat monòtona.

catalan Untitled.png
Gràcies per escriure un llibre tan aclaridor que ajuda a entendre coses fins i tot per algú que fa 40 anys que tracta a pacients amb estrès posttraumàtic. 

Yair A.

La seva manera d'escriure és especial. Combina la innocència i la sinceritat amb moments de ràbia deliciosament pacífica.

Avigail P.

Aquest llibre és una obra d'art de lectura obligatòria per qualsevol persona que visqui a Israel o arreu del món.

Elad D.

L'autor

 Omri Ginzburg 

Va néixer el 1984 i es va criar a Kfar Saba a l'ombra de les lesions que el seu pare i el seu oncle van patir a la guerra del Yom Kippur (1973). Als 18 anys, es va allistar al servei obligatori de la Força de Defensa d'Israel. Més tard, va fer un curs d'oficial i va completar el servei 4 anys després. Va ser incapaç de pronunciar les paraules d’estrès posttraumàtic durant molts anys de repressió i intents fallits d'escapar de la nova realitat. Fins i tot quan va ser diagnosticat oficialment amb el trastorn, no es va atrevir a compartir-ho amb ningú.

  • Facebook
  • Instagram
autor israeli

L'any 2017, l’Omri va marxar d'Israel i es va traslladar a Barcelona amb l'esperança que la distància facilités l'enfrontament amb el trauma. En arribar a Barcelona, va començar a escriure el llibre sense saber per què ni per a qui l’escrivia. El procés d’escriptura va durar quatre anys i per a ell va constituir una excavació obsessiva en les ferides i els records per intentar trobar una resposta. Només quan va llegir la història sencera va poder entendre, per primera vegada a la vida, el motiu del turmentat viatge que estava travessant. L'autor també es va adonar que era hora de deixar d'amagar-se.

bottom of page